Persmap

Soul & Latin Night met Richard Grand

Het belooft een avond vol swingende muziek te worden tijdens de Soul & Latin Night in de Bullekerk op vrijdag 2 juni. Zanger Richard Grand presenteert deze avond zijn gloednieuwe single ‘Love Ain’t Blind’.

Lees het hele bericht op deorkaan.nl

Paradiso Amsterdam

Op 28 Juni 2021 stond Richard live in een uitverkocht Paradiso om tijdens het alternatieve oudejaarsfeest “Oud en Opnieuw” de slotact neer te zetten.
Als ambassadeur van volkschampagne.nl werd hij het podium opgebracht om met een uitzinnige menigte het nieuwe jaar alsnog in te luiden.

“Dit onvergetelijke moment heb ik dankbaar af kunnen vinken op mijn bucketlist,” aldus een gelukkige Richard Grand.

Metronieuws.nl

Pers Bericht:

Het jaar was al treurig genoeg, dus laten we een origineel bier met een dikke knipoog en vriendelijke middelvinger naar 2020 maken, dacht een aantal Amsterdammers uit de creatieve scene. Samen met een brouwerij, die altijd te porren is voor iets ‘lekker geks’ lanceren ze vandaag Volkschampagne. Bier dus, met treurwilgbast.

Lauw serveren, het is al koud genoeg, tippen ze, en: „een ode aan 2020 en de romantiek van de onoverkomelijke tegenspoed. Troosten op het leven!” Ja, ze hebben héél veel lol gehad tijdens het bedenken en uitvoeren van hun plannetje dat sinds vandaag werkelijkheid in een blikje van 0,44 liter is geworden. Nét geen halve liter, ook weer zo toepasselijk.

Ook zij hebben dit jaar niets te vieren gehad, met al hun events en feestjes die regelrecht in het water vielen. „Maar we willen juist vieren dat we niets te vieren hebben”, licht artdirector David de Bruijn toe. „Dit bier is niet om ons verdriet weg te drinken, maar om te compenseren. Troosten op onze tegenspoed, met de moed in onze schoenen 2021 te lijf!” Ze sloegen de handen ineen met brouwerij Homeland en hun Volkschampagne werd geboren. „Bier voor iedereen, voor de horecaondernemer die maar weinig kon ondernemen, de freelancers zonder werk en de influencer die niet veel te influencen had dit jaar.”

Richard Grand

Ze hebben van alles uit de kast gehaald om de Volkschampagne in de spotlights te zetten. Zo heeft volkszanger Richard Grand – „heeft ook niet echt een topjaar gehad…” – het bier tijdens het brouwproces toegezongen „om meer diepgang en gelaagdheid toe te voegen” en heeft faalkundige Remko van der Drift zijn support uitgesproken („Falen en weer opstaan.”).

RadioNL.fm

Pers Bericht:

Richard Grand ademt life muziek uit

In een promotiefilmpje dat Richard Grand in 2017 op YouTube plaatste kun je al zien en proeven dat de feelgood sound van oa. Earth Wind and Fire bij hem past. Er is in een paar jaar tijd veel veranderd omtrent de persoon Richard. Omdat hij steeds meer opdrachten kreeg in casino’s en bij grote bedrijfsfeesten heeft hij besloten om z’n oorspronkelijke naam Richard van Twiller voor deze tak van sport om te vormen naar Richard Grand.

Als Richard van Twiller heeft hij al een behoorlijke reputatie opgebouwd. Het is niet zo dat hij niet meer als allround zanger op tal van feestavonden zal verschijnen, maar hij ziet in z’n nieuwe ingeslagen weg meer potentie. ‘Vrienden van mij zeggen wel eens gekscherend “Je zit in de verkeerde verpakking”. Dat zie ik als een groot compliment. Disco en soulmuziek inspireert me al van kinds af aan en zit gewoon in m’n DNA. Ik maakte in het begin van de jaren 90 furore als achtergrondzanger. Op een gegeven moment stond ik samen met de bekende saxofonist Hans Dulfer op het podium. Hij adviseerde mij om op zangles te gaan. Hij gaf me zijn kaartje en vanaf dat moment veranderde mijn leven behoorlijk’, onthult Richard.

Nog niet zo lang geleden werd Richard getipt om eens een keer met Tony Anderson te praten over een nieuwe single. Nadat ik had uitgelegd wat ik graag wilde kwam hij met een demo. ‘Ik ben inmiddels 55 jaar oud en ooit opnieuw getrouwd. Het moet niet zo zijn dat m’n ex vrouw denkt dat dit over haar gaat. Het is absoluut niet autobiografisch’, meldt Richard.

Tijdens een optreden maakte Richard kennis met de Kjelt Ostendorf band. ‘Die jongens speelden fantastisch. Zij vertelden mij, dat ik voor datgene wat ik wilde, het beste contact op kon gaan nemen met MUFIS Recording Studio in Leiden. Daar is vervolgens ‘Ik ga weer leven‘ opgenomen. Ik ben heel erg tevreden over het fantastische resultaat dat verschijnt op het D-River label’, aldus Mister Grand.

Voor de clip klopte Richard wederom aan bij Karl Kaspers van Kaska Producties. Hij heeft Valerie van Krimpen en Danny Diego weten te strikken om de hoofrollen te spelen. Ben je benieuwd naar het resultaat bekijk snel de beelden.